Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

2College Jozefmavo

www.2college.nl
rector: Ad Poulisse
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Durendael, Oisterwijk

  • Cobbenhagenlyceum, Tilburg

  • Cobbenhagenmavo, Tilburg

  • Ruiven, Berkel-Enschot

  • Jozefmavo, Tilburg

  • Vluchtelingen, Oisterwijk

Het onderwijs van 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. Er wordt gezocht naar een balans tussen onderwijs gericht op het halen van een diploma en persoonlijkheidsvorming. De ambitie van 2College is dat elke leerling altijd verder komt, een diploma haalt en leiding leert geven aan zichzelf. 2College is mede kartrekker van de academische opleidingsschool Midden-Brabant. De inspectie beoordeelde alle opleidingen op de scholen van 2College in 2015 opnieuw met het basisarrangement.

Naast een stevig regulier programma met de mogelijkheid voor elke leerling om, op welke afdeling dan ook, in extra vakken onderwijs te volgen biedt 2College extra mogelijkheden. Het technasium op het Cobbenhagenlyceum, de enige in de regio Tilburg, ontwikkelt zich goed op basis van de verkregen licentie in 2012. Op Durendael is, in een plusprogramma voor alle vwo-leerlingen, ruim aandacht voor de ontwikkeling van academische vaardigheden. Op Durendael én Cobbenhagenlyceum zijn twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het international baccalaureate-programma. Lwoo is mogelijk op Durendael, Ruiven en de Jozefmavo. Op de locatie vluchtelingen heeft in 2015 opnieuw een verdubbeling van het aantal leerlingen plaatsgevonden als gevolg van alle onrust in de wereld. 2College Wandelbos heeft in 2015 haar deuren gesloten omdat de exploitatie van het gebouw onevenredig hoog was in relatie tot het geringe aantal leerlingen. Op één na zijn alle leerlingen van 2College Wandelbos geslaagd. Alles bij elkaar heeft 2College een zeer rijk aanbod, ook cultureel, voor de leerlingen. Zij worden voortdurend uitgenodigd om geboden kansen ook te grijpen.In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het verbeteren van de gebouwen en in de verbetering van de ICT-faciliteiten voor de 3800 leerlingen. De Jozefmavo is volop bezig met het realiseren van nieuwbouw naast het Theresialyceum en hoopt deze in de zomervakantie van 2017 te kunnen betrekken.2College is klaar voor de toekomst voor haar leerlingen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)