Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlant

www.vanmaerlant.nl
 directeur: Edward de Gier
opleiding: mavo, vmbo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Van Maerlant vmbo/mavo in Den Bosch heeft in 2014-2015 het eerste volledige schooljaar op de nieuwe locatie aan de Onderwijsboulevard achter de rug. De samensmelting van het onder- en bovenbouwteam is goed verlopen.

Het aantal aanmeldingen, direct na de verhuizing in 2014, was teleurstellend; de school bleek onvoldoende geprofileerd en niet genoeg zichtbaar. Een aantal personeelsleden heeft daarom de veranderbehoeften binnen de school in kaart gebracht. Dit leverde diverse veranderteams op die vervolgens aan de slag zijn gegaan met de volgende hoofdthema’s:

  • de persoonlijke school

  • efficiënter onderwijs

  • het vernieuwde vmbo

  • loopbaanoriëntatie en begeleiding

  • PR en communicatie

In 2015 werd het eerste grote succes gevierd: door alle werkzaamheden van de PR-groep, verdubbelde het aantal aanmeldingen van 100 leerlingen in 2014 naar 200 leerlingen in 2015. De andere vier verandergroepen zitten nu midden in de invoering van hun plannen die in 2016 deze zichtbaar en voelbaar zullen worden.

Het Van Maerlant is een groeiende school. In 2016 biedt de school ruimte voor in totaal 600 leerlingen voor de kaderberoepsgerichte en gemengd/theoretische leerweg.

De school heeft een media(leer)park met een tv-studio en regiewagen in eigen bezit. Sinds kort beschikt de school ook over een (internet-) radiostudio van waaruit 24 uur per dag en zeven dagen in de week uitgezonden wordt. De leerlingen maken hier de programma's voor.

De school zet flink in op multimedia:

  • smartborden in alle lessen waarbij alle onderwijsgevenden ondersteund worden door eigen hoogopgeleide Active Board instructeurs;

  • gebruik van smartphones in de lessen waar dit kan en wenselijk is;

  • webinars voor personeel, ouders, leerlingen of op verzoek van derden;

  • onderwijs op afstand met andere scholen/klassen via webcams en smartborden.

Tien leerlingen hebben de Mont Ventoux beklommen. Zes andere leerlingen zorgen voor sponsoring en de daadwerkelijke uitvoering.

Van Maerlant streeft ernaar om de aangename en persoonlijke school te blijven waar leerlingen en personeel het fijn vinden en waar ze het vertrouwen krijgen om boven zichzelf uit te stijgen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)