Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Elzendaalcollege – Boxmeer

www.elzendaalcollege.nl
 
rector: Jacques Marsmans
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Boxmeer

  • Gennep

Elzendaalcollege Boxmeer heeft als motto ‘reach for quality’. De school biedt verschillende onderwijsvormen aan waarbij, met een scherpe blik op de toekomst, het maximale uit een leerling wordt gehaald. Dit gebeurt in een veilige, vertrouwde en tegelijkertijd innoverende leeromgeving waarbij de leerlingen alle aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Goede ondersteuning bieden aan kinderen en ouders staat centraal. Dit resulteert in hoge tevredenheid bij leerlingen en ouders, maar ook in hoge slaagpercentages. De school scoort goed in de kwaliteitsonderzoeken van de inspectie. Ook vervolgopleidingen geven aan dat de leerlingen het goed doen.

De school werkt aan meer differentiatie binnen de klassen om de leerlingen zo het onderwijs te bieden dat goed bij hen past. Er vindt continu onderzoek plaats naar de mogelijkheden om het aanbod van leerstof en toetsing nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de leerling.

Het Elzendaalcollege in Boxmeer bestaat uit twee gebouwen met in het midden een

sportveld. Binnen de gebouwen is aandacht voor de verschillende leeftijdsgroepen. Zo hebben de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 hun thuisbasis op de kleinschalige locatie aan de Stationsweg die eind 2014/begin 2015 geheel vernieuwd is. Momenteel wordt het schoolgebouw aan de Bilderbeekstraat verbouwd en op de toekomst voorbereid.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)