Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Gymnasium Beekvliet

www.gymnasiumbeekvliet.nl
rector: Carla Faassen
opleiding: vwo
locatie:

  • Sint-Michielsgestel

Het jaar 2015 stond in het teken van het 200-jarig jubileum. Het thema Medio Mundo sloot aan bij het streven om van de leerlingen goede wereldburgers te maken.

Op 15 maart 1815 meldde de eerste leerling zich aan de poorten van, destijds, Huize Veebeek. Het jubileumjaar startte precies 200 jaar later met een serie lezingen van oud-leerlingen en een uitvoering van het Schola Cantorum, het koor van de Sint Jan. In mei was er een lustrummarkt en een veiling. Eind september was er een lustrumweek. De triatlon, de Grote Beekvliet Pubquiz, de officiële opening, de tentoonstelling, de leerlingendag, de personeelsdag en de reünie waren allemaal een groot succes waarbij het Beekvlietgevoel hoogtij vierde. De tomeloze inzet van oud-leerlingen, leerlingen, docenten, oud-docenten en zelfs ouders van oud-leerlingen hebben voor een onvergetelijk jaar gezorgd.

De school is trots op het bereiken van deze mijlpaal. Uit de opkomst op de reünie bleek het echte Beekvlietgevoel: van de 3400 Beekvlieters hebben er 2000 op de reünie bezocht.

Een aantal belangrijke ontwikkelingen in 2015:

  • De laatste jaren is de kwaliteitsontwikkeling in kaart gebracht. Het traject naar het nieuwe schoolplan en de collegiale visitatie door de Stichting het Zelfstandig Gymnasium (SHZG) hebben daarbij geholpen.

  • In 2014 zijn voor het eerst sectieplannen gemaakt die gebaseerd waren op de thema’s opbrengstgericht werken en professionalisering. In 2015 is dat voortgezet en uitgebreid met het vakwerkplan.

  • Bij het thema ‘opbrengstgericht werken’ is met name ingezet op het verhogen van de eindexamenresultaten.

  • Voor de professionalisering van docenten is in 2014 het scholingstraject Veranderende Leerling Veranderende Docent van start gegaan. In september 2015 is de tweede groep docenten gestart. Het professionaliseringstraject vindt plaats door collegiale consultatie.

  • De Moderne Vreemde Talen zijn doorgegaan met hun traject om gezamenlijk literatuuronderwijs aan te bieden.

  • Op het gebied van onderzoek is er gestart met het opstellen van de onderzoeksagenda.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)