Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jeroen Bosch College

www.jbc.nl
rector: Lex Veldhuizen a.i. (Lian Derks)
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Jeroen Bosch College is er voor nieuwsgierige leerlingen. De school biedt een kansrijke omgeving om de leerling zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn toekomst, vervolgopleiding en carrière. Er is een open en veilige sfeer, respect en zorg voor elkaar, goed onderwijs en een uitstekende leerlingbegeleiding. Het JBC is een school van traditie en toekomst.

In 2015 is een nieuw schoolplan vastgesteld. In dit schoolplan staan de hoofdlijnen beschreven waarlangs het Jeroen Bosch College zich continu blijft ontwikkelen. De hoekstenen van de school zijn onderwijs, professionalisering, organisatie en kwaliteit. Het woord ‘verbinding’ staat hierbij centraal: verbinding tussen leerlingen, ouders, medewerkers, de omgeving van de school, heden en toekomst; ‘JBC connects’.

Het JBC is een lerende organisatie voor onderzoekende en ontwerpende leerlingen. De bèta-oriëntatie is zichtbaar in het Bèta Challenge Programme (BCP) voor leerlingen op mavoniveau en in het Technasium voor leerlingen op havo- en vwo-niveau. In 2015 is een andere profilering van de school opgestart, namelijk Tweetalig Onderwijs (tto). In het schooljaar 2016-2017 zullen op de havo en vwo de eerste leerlingen een groot deel van de vakken in het Engels krijgen. Hierin zoeken we nadrukkelijk de verbinding met andere talen en andere culturen.

In 2015 is hard gewerkt aan de nieuwbouwplannen. Een mogelijk scenario is het samenbrengen van het Jeroen Bosch College, de Bossche Vakschool en Van Maerlant op één locatie, op de hoek van de Sint Teunislaan en de Rompertsebaan. Onderzoeken naar de haalbaarheid van dit scenario zijn nog gaande.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)