Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Kwadrant Scholengroep – Hanze College

www.kwadrant-sgr.nl
 rector: Titus Frankemölle
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Hanze College, Oosterhout

  • Cambreur College, Dongen

Het onderwijsaanbod is uitgebreid met een mavo-route. Frans is op de lessentabel geplaatst voor de kbl/mavo-leerlingen en de gl-leerlingen zijn aan de slag gegaan met opdrachten uit het bedrijfsleven. Er is een maquette gemaakt voor het nieuwe zwembad in Oosterhout en het ontwerp is aan een architect gepresenteerd. De teamleider bovenbouw en de docent technologie nemen deel aan de ICT-route, die samen met het ROC Radius College wordt ontwikkeld. In maart 2015 meldden zich 128 eerstejaars aan, waaronder een complete mavo-klas.

Het bedrijfsleven, georganiseerd in de Vrienden van het Hanze College, blijft zeer actief betrokken bij de school. Het maakt deel uit van de werkgroepen ’Beleef de Techniek‘ en de ’Doe-informatieavonden‘ en vult de keuzewerktijd mee in door de leerlingen steeds na acht weken les in de techniek op te halen voor een bedrijfsbezoek. Dit draagt bij aan een positief beroepsbeeld. Er is geïnvesteerd in een nieuw demontabel huisje en het opknappen van het voormalig schilderslokaal om er voor leerlingen van het primair onderwijs een ’bouwplaats‘ van te maken.

Vanuit de Academische Werkplaats wordt de focus gelegd op de ’sociale opbrengsten‘ van de school. Als ‘kritische vrienden’ worden ervaringen met onder andere het primair onderwijs vergeleken. In het project schoolsteward zoekt de school naar activiteiten die dienstbaar zijn aan de samenleving. Zo volgden leerlingen van het derde leerjaar een reanimatiecursus en bedachten en realiseerden schoolstewards met de politie en andere handhavers van Oosterhout een preventieproject zakkenrollen in het winkelcentrum. Ze werden hiervoor door de burgemeester van Oosterhout en de politiecommissaris bedankt en ontvingen een certificaat.

Het team bouwt verder aan de vijf rollen van de docent en aan de basisondersteuning. De kwaliteit van het onderwijs wordt ieder jaar beter.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)