Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Kwadrant Scholengroep – Cambreur College

www.kwadrant-sgr.nl
 rector: Titus Frankemölle
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Hanze College, Oosterhout

  • Cambreur College, Dongen

Op 1 augustus 2014 bestond het Cambreur College 20 jaar. Dit is een jaar lang, onder de noemer CC20, met alle betrokkenen gevierd. Voor de leerlingen was er een schoolbreed 538-feest, voor de eerste keer geheel alcoholvrij. Voor de buren van de school stond een tapasbuffet met 20 verschillende hapjes klaar. Zo ook voor de collega’s van de basisscholen die daarnaast een fles wijn met een CC20-etiket ontvingen. Topatlete Nadine Broersen opende in feestelijke sfeer een Wall of Fame met 20, op diverse gebieden succesvolle, oud-leerlingen die als rolmodel kunnen dienen voor de huidige Cambreuriaan. Er werd afgesloten met een reünie voor 20 jaar Cambreurbetrokkenen.

Het 20-jarig bestaan was ook een reden om de vernieuwing in te zetten: de horizontale inrichting van de school werd getransformeerd naar een verticale opbouw in vier afzonderlijke afdelingen. De teams werden nieuw samengesteld en er is gebrainstormd en geschoold om een eigen gezicht te geven aan:

  • het voorbereidend mbo met nieuwe examenprogramma’s

  • mavoplus met activerende didactiek

  • de (tweetalige) havo onder de kop ‘denken en doen’

  • het (tweetalige) vwo met een uitgebreid excellentieprogramma.

De inspectie was positief over de havo-afdeling, lob, zorgstructuur en burgerschapsvorming.

De school behaalde uitstekende examenresultaten. Leerlingen behaalden een bronzen plek bij de landelijke Lagerhuis wedstrijd en de eerste prijs in de OMO-profielwerkstukprijs. Na de visitatie in 2014 heeft de school het tto-certificaat ontvangen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)