Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maaslandcollege

www.maaslandcollege.nl
 rector: Ivo Vis (Jacq. van Meegen)
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • Oss

Het Maaslandcollege is een moderne kwaliteitsschool met een internationale oriëntatie. Het motto van de school is ’Grenzen Verleggen’. Dat kan zowel letterlijk als figuurlijk worden opgevat: iedere leerling neemt minimaal eenmaal in de schoolloopbaan deel aan een internationaal uitwisselingsprogramma en iedere leerling wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en daarmee zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Het Maaslandcollege kent drie schooltypen: mavo, havo en vwo. De school profileert zich in Oss en omgeving met tweetalig onderwijs (tto), een leerlijn onderzoek op het vwo en een hoogwaardige bèta-opleiding. Mavo- en havoleerlingen kunnen sport als examenvak volgen. Daarnaast biedt de school een gevarieerd programma van sport, cultuur en debatwedstrijden voor alle leerlingen.

In 2015 heeft het Maaslandcollege verdere stappen gezet in het introduceren van de iPad in het onderwijs. Alle leerlingen van 2 en 3 vwo en de eerste twee leerjaren van de tweetalige klassen gebruiken nu de iPad in de lessen. Verder is het vwo-onderzoeksprogramma uitgebreid. Onder leiding van universitair gepromoveerde collega’s is onderzoek een structureel onderdeel van het lesprogramma in de eerste 3 leerjaren van het vwo.

Mede dankzij het programma ‘Stick Together’ is de school erin geslaagd het voortijdig schoolverlaten van mavoleerlingen tot bijna 0 terug te dringen. Voor het eerst nam de school deel aan het project ‘Zomerschool’, waardoor de doorstroomcijfers in verschillende leerjaren verbeterden. In december heeft een kerstactie plaatsgevonden waarbij leerlingen, met een bijdrage van Wilde Ganzen, € 31.000,- hebben opgehaald voor stichting Manzingira, die zich inzet voor de bouw van een school in een arm gebied in Tanzania.

Na een bezoek aan de school oordeelde de inspectie van het onderwijs dat de school een positief schoolklimaat heeft. Men constateerde dat de leerlingen zich veilig voelden en dat er op school sprake is van wederzijds respect tussen leerlingen en leraren. De focus ligt in de komende jaren op het behoud daarvan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)