Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. – ZoomMAVO

www.sgboz.nl
 rector: Marcel van Loo
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Mollerlyceum Bergen op Zoom

  • ZoomMAVO, Bergen op Zoom

  • ’t R@velijn, Steenbergen

  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht

De ZoomMAVO in Bergen op Zoom verzorgt mavo en maken ongeveer 300 leerlingen zich op voor een mbo-opleiding.


Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2015 waren:

Missie en visie

Herijking van de schoolmissie, visie en bijbehorende kernwaarden inclusief het gedrag dat hoort bij het uitdagen en inspireren van leerlingen om te komen tot groei en bloei.

E-learning


De doorontwikkeling van het didactisch concept in het werken met een eigen iPad bij de vakken Nederlands, aardrijkskunde, biologie en geschiedenis en rekenen tot en met klas drie. Bij dit concept wordt gebruik gemaakt van VO-content.

Taalbeleid


 
Het taalbeleid op het Mollerlyceum en de ZoomMAVO is opnieuw ingericht. Door middel van Diatoets is er een systeem van toetsing en begeleiding ingericht waarmee de leerling op een gedifferentieerde manier geholpen wordt in zijn taalontwikkeling. Speciale taallessen ondersteunen de leerlingen hierbij. Binnen de school en de verschillende vakken is hierdoor meer het besef ontstaan dat taal een onderwerp is van alle vakken. De secties onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om leerlingen bij het bestuderen of het maken van toetsen te ondersteunen.

Loopbaanleren


Op de ZoomMAVO is in 2014 het onderwijsconcept Loopbaanleren geïntroduceerd. Dit programma richt zich op excellentiebevordering binnen de mavo. Het biedt de mavoleerling een betere begeleiding en ontwikkeling in aanloop naar het maken van keuzes in zijn leerloopbaan. In 2015 heeft het team vooral gewerkt aan de opbrengsten en de basisles op de mavo. Lesbezoeken en lesbesprekingen hebben ertoe geleid dat de vijf rollen van de leerkracht door iedereen gebruikt worden als basis voor een goede les.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)