Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. – ‘t Ravelijn

www.sgboz.nl
 rector: Marcel van Loo
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Mollerlyceum Bergen op Zoom

  • ZoomMAVO, Bergen op Zoom

  • ’t R@velijn, Steenbergen

  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht

’t Ravelijn in Steenbergen verzorgt mavo en vmbo. In 2015 telde de school 580 leerlingen. Het schoolmotto luidt: ‘Pak je kans!’. De medewerkers worden getriggerd goed en aantrekkelijk onderwijs te verzorgen. Ravelijnleerlingen worden aangemoedigd daar het maximale aan kansen uit te halen.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2015 waren:

E-learning

De school onderscheidt zich door een modern onderwijsconcept met als kenmerken ‘digitaal’ en ‘teamwork’. Ravelijnleerlingen krijgen zo veel mogelijk digitaal les via hun

iPad. De Ravelijn-portal is volledig geïmplementeerd en bevat leer(week)taken, leermiddelen en alles wat nodig is om de les te volgen. Dankzij een checklist is het mogelijk de voortgang van leerlingen te volgen. Een goede stap in de richting van gepersonaliseerd leren.

Digitale didactiek

De school heeft stappen gemaakt in het uitvoeren van zijn onderwijsvisie: ’je leert van de docent, je leert van jezelf en je leert van elkaar‘. De schoolleider is op werkbezoek geweest bij High Tech High in San Diego. De co-creatie van het onderwijsleerproces daar door docenten en leerlingen heeft indruk gemaakt. Zo maakt de school ook gebruik van andere inzichten in het creëren van toekomstbestendig onderwijs.

Professionele cultuur

Sinds de voorbereiding en implementatie van het vernieuwde onderwijsconcept wordt er weer over onderwijs gesproken. De collega’s werken in onderwijsteams en houden elkaar scherp op de kwaliteit van onderwijs. Het is onderwerp van gesprek in de domein-vergaderingen. De teams en medewerkers weten waar zij over vier jaar willen staan. De vestigingsdirectie monitort dit proces.

Groei van de school

De school heeft een behoorlijke groei doorgemaakt. Een interne aanpassing was nodig om alle leerlingen te kunnen bedienen. De school heeft zijn ruimtelijk berekende capaciteit bereikt. Een extra grote instroom in 2016 zal zonder andere huisvesting vorm gegeven worden. Deze uitdaging vraagt om creativiteit. Ondanks deze groei beoordelen brugklassers de school met een 8,1.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)