Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Da Vinci College

www.sgtongerlo.nl
rector: Marijke Broodbakker
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal

  • Gertrudiscollege, Roosendaal

  • Norbertuscollege, Roosendaal

75 jarig jubileum: One day a dream school!

In 2014 bestond het Da Vinci College 75 jaar. Dit is vorig schooljaar uitgebreid gevierd, onder andere met de derde editie van One day a dream school. In leegstaande fabriekshallen zijn de studiehuizen van het nieuwe schoolgebouw op ware grootte nagebouwd.

Leerlingen en docenten bespraken hoe ze die ruimtes samen zouden gaan gebruiken. De officiële bijeenkomst vond plaats in schouwburg De Kring onder de titel ‘Van toen naar toekomst, 75 jaar beroepsonderwijs in Roosendaal’. Het jubileumboek is op 18 juni 2015 gepresenteerd.

Onderwijs

De inspectie verleende het Da Vinci College na een periode van verscherpt toezicht het basisarrangement. De inspectie sprak daarbij haar bewondering uit voor de wijze waarop de school erin geslaagd was de zaken op orde te krijgen.

De Buitenkans

Op 9 oktober 2015 werd De Buitenkans officieel geopend. De Buitenkans is een schooltuin voor de leerlingen van het praktijkonderwijs. Medewerkers van de school en buurtbewoners hebben samen met de aannemer een bijzonder gebouw gerealiseerd op een perceel van ruim 17.000 vierkante meter.

Nieuwbouw

In november 2014 is aannemer BVR uit Roosendaal gestart met de bouw van de nieuwe school. Het gebouw, naar een ontwerp van Ector Hoogstad architecten, wordt in april 2016 opgeleverd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)