Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Gertrudiscollege

www.sgtongerlo.nl
rector: Marijke Broodbakker
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal

  • Gertrudiscollege, Roosendaal

  • Norbertuscollege, Roosendaal

Onderwijs: maatwerk, veelzijdig, naar buiten gericht

In 2015 werd de licentie begaafdheidsprofielschool (BPS) verlengd. Naast maatwerk worden programma’s georganiseerd voor groepen leerlingen op het gebied van sport, cultuur, taal, bèta en economie. Tijdens hun maatschappelijke stage leren de leerlingen verder te kijken dan de muren van de school. Veel leerlingen scoren hoog voor de taalcertificaten van Anglia, Cambridge en Goethe.

Leerlingparticipatie

Leerlingen worden actief betrokken bij schoolzaken. Het ontwerp van de nieuwe aula is samen met leerlingen tot stand gekomen. Daarnaast zijn leerlingen op de open dag ambassadeurs van het Gertrudiscollege.

Schoolontwikkeling

Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de school. Het Gertrudiscollege neemt deel aan de pilot ambitieus leerklimaat van de VO-raad voor onderwijs in havo 4 en 5.

Er wordt nagedacht over wat de belangrijkste pijlers zijn van het mavo-onderwijs. Doelstelling hierbij is: het beste mavo-onderwijs in een eigentijds gebouw.

Zowel de onderwijsteams als de teams van het onderwijsondersteunend personeel hebbeneigen, concrete jaardoelen geformuleerd om het onderwijs te versterken. Persoonlijke ontwikkeling en scholing krijgen veel aandacht,vooral via de eigen interne academie. Via de academische opleidingsschool krijgen veel aankomende studenten een stageplaats.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)