Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rodenborch-College

www.rodenborch.nl
rector: Marjo van IJzendoorn
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • Rosmalen

Het Rodenborch-College wil dat leerlingen het beste uit zichzelf halen op intellectueel, sportief, muzikaal en creatief gebied. Het onderwijs biedt hen alle ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke talenten.

Ruimte voor talent

De leerlingen en docenten die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan het Econasium, zijn zeer gemotiveerd. Leerlingen met een talent voor economie worden hier gestimuleerd in hun intellectueel denken.

Er zijn veel positieve reacties op het aanbod van Cambridge Engels in de bovenbouw. Inmiddels is ook Goethe Duits ingevoerd om leerlingen met taaltalent te laten excelleren.

Het Rodenborch-College heeft de LOOT status. Deze status past in de focus van de school op talentontwikkeling. De resultaten van het kwaliteitsonderzoek van het onderwijs voor topsporters waren goed. Hierdoor was er een toename van het aantal leerlingen te zien.

Nadruk op differentiatie

Een speerpunt in het afgelopen jaar was verdere ontwikkeling van differentiatie in de klas. Docenten zijn via zelf- en externe scholing opgeleid. Ook experimenteren docenten in de klas en ontwikkelen zij zich steeds verder. Hierdoor is een lerende organisatie ontstaan.

Voorbereiding op vervolgonderwijs

Om beter aan te sluiten op vervolgopleidingen zijn nieuwe decanen aan de slag gegaan met LOB: Loopbaan Oriëntatie en Beroep. De school werkt hierin nauw samen met universiteiten, hbo’s en mbo’s. Dit geeft leerlingen een duidelijke structuur, waardoor ze beter een passende keuze voor een vervolgopleiding kunnen maken.

Positieve beleving van de school

Onderzoek van onder andere de UvA en de GGD toont aan dat leerlingen zich erg veilig voelen op school. Uit het werktevredenheidsonderzoek blijkt dat de docenten zeer positief zijn over hun werk.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)