Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Aloysius De Roosten

www.sghetplein.nl
 rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Aloysius De Roosten is een kleinschalige school voor mavo met een determinatieperiode in de onderbouw. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-k/g/t advies na overleg met de basisschool de mogelijkheid krijgen in twee leerjaren door te groeien naar de mavo.

Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT).De school telt circa 350 leerlingen.

De belangrijkste ontwikkelingen van 2015 zijn de verdere vormgeving van het onderwijsconcept Inspirion, de ontwikkeling van een daarbij passende nieuwe huisstijl en de start van de nieuwbouw.

Inspirion is een manier van leren, waar ontdekken, onderzoeken, oplossen, samenwerken en creativiteit centraal staan. Deze vaardigheden worden verder ontwikkeld en toegepast binnen de vier genoemde inspiratielabs. Daarnaast blijft de school persoonlijke ondersteuning en begeleiding bieden; daar is immers veel expertise in opgebouwd.

Alle medewerkers hebben een enthousiaste bijdrage geleverd aan bovengenoemde ontwikkelingen. Daarbij zijn de opbrengsten niet uit het oog verloren.

De school scoort positief op de opbrengstenkaart van de inspectie.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)