Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Antoon Schellenscollege

www.sghetplein.nl
 rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Het Antoon Schellenscollege is een vmbo-onderbouwschool die binnen Passend Onderwijs een belangrijke rol vervult. De school telt 250 leerlingen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT).

In zijn 30 jarig bestaan heeft de school expertise opgebouwd op het gebied van onderwijs en begeleiding van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Ouders, basisscholen en andere vo-scholen hebben veel waardering voor de wijze waarop de school die extra ondersteuning biedt.

Het Antoon Schellenscollege biedt een kleinschalige, veilige en gestructureerde leeromgeving aan leerlingen die (nog even) extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of persoonlijke ontwikkeling. De school biedt zorg op maat aan op didactisch- en sociaal-emotioneel gebied zodat iedere leerling zich optimaal kan ontplooien en na twee jaar een verantwoorde overstap kan maken naar een bovenbouwtraject dat bij hem past.

De focus op training van de executieve functies, het differentiëren door gepersonaliseerd leren en de vaardigheidsontwikkeling taal en rekenen met het oog op de referentieniveaus, wordt steeds meer zichtbaar in de school.

Voor de basisberoepsgerichte leerweg is een specifiek programma ontwikkeld met veel praktijkopdrachten, waarin veel aandacht wordt besteed aan de basisvaardigheden, zoals vergroten van zelfstandigheid, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)