Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Praktijkschool Eindhoven

www.sghetplein.nl
 rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Praktijkschool Eindhoven is een school voor praktijkonderwijs met circa 280 leerlingen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). In een kleinschalige, betrokken en veilige omgeving stimuleert Praktijkschool Eindhoven haar leerlingen tot zelfwerkzaamheid, zelfstandigheid en (zelf)verantwoordelijkheid.

Het praktijkonderwijs bereidt leerlingen voor op een zinvolle plaats in de samenleving. Een ander belangrijk doel van het praktijkonderwijs is de begeleiding naar werk op de regionale arbeidsmarkt. Vanuit haar wettelijke functie is praktijkonderwijs eindonderwijs.

Na het praktijkonderwijs gaan leerlingen direct werken op arbeidsmarkt. Leerlingen ontwikkelen competenties die ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen werken en functioneren in de maatschappij. De docenten van Praktijkschool Eindhoven ondersteunen en begeleiden in de keuze voor werk en/of vervolgopleiding.

In 2015 is het leerlingenaantal licht gedaald tot 280. De uitstroomcijfers zijn blijvend aan de norm. Het schoolplan dient als leidraad voor de onderwijsontwikkeling en heet ‘Werken aan mogelijkheden’.

In 2015 is het werktevredenheidsonderzoek afgenomen. De algemene werktevredenheid is gestegen van 7,8 naar 8,7. Op nagenoeg alle gebieden is de score aanzienlijk hoger dan bij het vorige onderzoek. Met de medewerkers wordt gezocht naar verbetering waar dat gewenst is en bestendiging van de positieve resultaten.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)