Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Pleinschool Helder

www.sghetplein.nl
 rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Pleinschool Helder is een kleinschalige, reguliere havo/vwo-school die zich specifiek richt op leerlingen met een vorm van autisme en/of AD(H)D of een vergelijkbare ondersteuningsbehoefte. Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop, om de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarbij ligt de nadruk op wat ze wél kunnen. De school wil op deze manier bijdragen aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn een studie aan hbo of universiteit te volgen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). Pleinschool Helder telt circa 130 leerlingen.  

In 2015 zijn 21 van de 22 leerlingen geslaagd voor het centraal eindexamen. Leerlingen die binnen Helder zijn opgeleid, blijken succesvol deel te nemen aan reguliere vervolgopleidingen. Dit bevestigt dat de school een toegevoegde waarde heeft als onderwijsvorm in de regio Eindhoven. Onderwijs maak je samen: het team, ouders en leerlingen hebben aangegeven tevreden te zijn over hoe onderwijs wordt vormgegeven. Deze motivator neemt de school mee in het verder realiseren van Passend Onderwijs.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)