Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengemeenschap Were Di

www.weredi.nl
rector: Cees Streng
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locatie:

  • Valkenswaard

Scholengemeenschap Were Di is een bruisende en vooruitstrevende school met inspirerend onderwijs. Door goed onderwijs en goede leerlingenbegeleiding worden de leerlingen in een plezierige en betekenisvolle omgeving op maat voorbereid op examen, vervolgonderwijs, beroep en rol in de samenleving.

Goed onderwijs en leerlingenbegeleiding

In oktober 2015 bezocht de Onderwijsinspectie de school, met een goed eindresultaat. De school had uitstekende examenresultaten en de leerlingen doen het prima in het vervolgonderwijs. Ondanks een regionale tendens tot terugloop van leerlingenaantallen behaalde Were Di een lichte stijging in haar leerlingenaantal.

Inspirerend

Scholengemeenschap Were Di heeft een groot aanbod op het gebied van buitenschools leren waaronder excursies, internationale uitwisselingen en culturele activiteiten. Enkele voorbeelden daarvan zijn de jaarlijkse vijf-landen-ontmoeting, de tweejaarlijkse musical, het jaarlijks songfestival, het jaarlijks toneel en reizen naar diverse wereldsteden.

Belangrijke maatschappelijke thema’s worden geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Door de inrichting van de gebouwen, met afwisselend leslokalen en pleinen, is er sprake van divers leren.

Bruisend

Na de lessen is er wekelijks een uitgebreid aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten. Er is een feestcommissie, bestaande uit leerlingen uit alle afdelingen en leerjaren. Daarnaast praat de leerlingenraad mee over belangrijke onderwerpen.

Vooruitstrevend

Were Di beschikt over een draadloos netwerk waarmee ICT kan worden ingezet zonder tijd- of plaatsgebonden te zijn. Vrijwel alle leerlingen hebben, ter optimalisering van het onderwijsproces, altijd een laptop bij zich.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)