Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Sint-Janslyceum

www.sjl.nl
rector: Roel Scheepens
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

De inwijding en officiële opening van een nieuwbouwvleugel en bijbehorende uitbreiding van zowel de leerlingenkantine als de personeelskamer was een mijlpaal voor het Sint-Janslyceum. Met sedumdaken (een begroeid dak), zonne-energie en LED-verlichting heeft het SJL nu een energiezuinig schoolgebouw. Tijdens de bouw werd ook door de hele school een nieuw wifi-netwerk aangelegd en kregen meer dan 40 klaslokalen de beschikking over de nieuwste generatie ActivBoards. Het 11,4 miljoen euro kostende nieuwbouwtraject was het eerste project binnen de doordecentralisatie (DDC) overeenkomst tussen de vereniging en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Er is door mentoren en vakdocenten hard gewerkt om het aantal zittenblijvers en afstromers terug te dringen door onder andere de intensivering van de communicatie, beter plannen en het maken van hardere afspraken. Het aantal leerlingen dat in de zomer van 2015 volgens plan bevorderd kon worden of het diploma behaalde steeg gemiddeld genomen van 87% naar 91%.

Leerling Fabian van Brakel won in april 2015 de OMO sectorwerkstukprijs en de school wist in juni 2015 de regionale Tom Odems Award voor beste schoolmusicals in de wacht te slepen.

In september 2015 startten 401 nieuwe leerlingen in vier a/g brugklassen, vijf h/a brugklassen, vijf m/h brugklassen en één pure mavo-brugklas. Het beleid blijft gericht op een instroom van jaarlijks 400-420 nieuwe brugklassers.

Het gehele schoolterrein is sinds september 2015 rookvrij.

In november werd de school positief beoordeeld voor de accreditatie als begaafdheidsprofielschool. De formele toetreding zal in 2016 een feit worden. Hiermee toont de school aan ook passend onderwijs voor leerlingen aan de bovenkant van het spectrum te kunnen leveren.

In 2015 werden belangrijke besluiten genomen voor 2016. Zo zullen de brugklassers in september 2016 met iPads naar school komen en wordt voor de onderbouw in 2016 een nieuwe lessentabel ingevoerd met een beter doorlopende leerlijn en meer keuze voor de leerling (o.a. Spaans).

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)