Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl
rector: Tomas Oudejans
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Theresialyceum, Tilburg

Het afgelopen jaar stond voor het Theresialyceum in het teken van rouw en bouw. Rouw wegens het wegvallen van collega Marius Huisman en het tragisch verongelukken van Iris van der Landen, een 15-jarige leerlinge uit 4 vwo. De afgelopen jaren is de school helaas regelmatig geconfronteerd met het overlijden van Theresianen. Naast alle verdriet doet het deugd om te zien hoe sterk en veerkrachtig de Theresiagemeenschap is.

Bovenstaande gebeurtenissen hebben de identiteit versterkt en het onderwijsproces gelukkig niet negatief beïnvloed. De examenresultaten zijn goed en volgens het scholenonderzoek van RTL-nieuws behoort de havo tot de top van de regio en het vwo zelfs tot de top drie van Brabant.

De vernieuwbouw, die in de grote vakantie 2015 is gestart, heeft grote impact op de school. IJs en weder dienende is deze ingrijpende bouw voor de zomervakantie in 2016 gereed. Schooljaar 2016/2017 begint dan in 40 zeer ruime lokalen met klimaatbeheersing, een nieuwe gymzaal en een extra kantine voor de leerlingen.

Met de AOS als katalysator heeft onderzoek een steeds prominentere rol in de school gekregen. Veel medewerkers hebben op een speciale studiedag hun onderzoeksbevindingen gedeeld met anderen. Voor alle leerlingen is het vak Eureka ontwikkeld waarin wetenschapsfilosofie, logica en onderzoeksvaardigheden aan de orde komen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)