Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Varendonck College – Someren

www.varendonck.nl
rector: Irma van Nieuwenhuijsen
opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Asten

  • Someren

Het Varendonck College is in 2015 begonnen met het formuleren van een nieuwe kernboodschap en de invulling daarvan. Gestart is bij ontwikkeling van de organisatie, die zo is ingericht dat het onderwijs er optimaal door ondersteund wordt. In kleine, krachtige zelfverantwoordelijke teams ontwikkelen de medewerkers het onderwijs voor de leerlingen door samen te werken, samen te leren en samen te innoveren. Dit wordt door de medewerkers in praktijk gebracht als goed voorbeeld voor de leerlingen.

Het Varendonck College bereidt de leerlingen voor op de wereld, en de school haalt die wereld ook naar binnen. De school heeft een bloeiende tto-afdeling en een Technasium. Het onderwijs van de toekomst is meer afgestemd op de individuele leerling. Als voorbereiding lopen er schoolbrede projecten om dat onderwijs te ontwikkelen. Er wordt gewerkt aan persoonlijke leerroutes, de ontwikkeling van een stevig mentoraat en loopbaanleren. In loopbaangesprekken zijn alle docenten geschoold en het effect is merkbaar: de scholing heeft het mentoraat versterkt en de loopbaangesprekken geven betekenis aan het onderwijs voor de leerlingen.

Het Varendonck College heeft zich in 2015 aangesloten bij Brainportscholen: een netwerk van scholen in de brainportregio die werken aan onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren. Dit biedt kansen om het onderwijs nog beter af te stemmen op wat er in de regio gebeurt.

De school is een Academische Opleidingsschool: stagiairs worden op school opgeleid en onderzoek wordt de school ingebracht. Deze netwerken verrijken het onderwijs en zorgen voor kennisdeling met andere scholen, bedrijven en instellingen.

De examenresultaten waren meer dan goed in 2015: alle afdelingen scoorden boven het landelijk gemiddelde.

Een ander belangrijk resultaat van 2015 is de doordecentralisatieovereenkomst met de gemeente Asten: het gebouw wordt ingrijpend verbouwd om het onderwijs van de 21e eeuw ook op die manier goed vorm te kunnen geven.

Tenslotte is in 2015 een nieuwe huisstijl geïntroduceerd, gebaseerd op de kernboodschap: Varendonck College. De wereld dichtbij.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)