Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Zwijsen College

www.zwijsencollege.nl
rector: Anita O'Connor
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Veghel

Het afgelopen jaar heeft het Zwijsen College haar onderwijsvisie herzien en een nieuw schoolplan geschreven. Op de school wordt onderwijs op maat geboden. De visie en het schoolplan gaan uit van de individuele behoefte van de leerling binnen de gemeenschappelijke kaders van een klas. Leerlingen krijgen de ruimte om mee te denken over hun leerroute. Door een inspirerende en stimulerende leeromgeving te scheppen worden leerlingen én medewerkers uitgedaagd het beste in zichzelf naar boven te halen.

Alle leraren hebben een jaar lang bijna wekelijks training op maat gevolgd, waarin veel aandacht was voor de vijf rollen van de leraar, activerende didactiek en differentiatie.

Op het Zwijsen College is afgelopen jaar naast de bestaande havo/mavoklas een tweede dakpanklas gestart: havo/vwo. Dakpanklassen stellen vroege selectie een jaar uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen. Leerlingen met een vwo- of vwo+-advies kunnen kiezen voor de nieuwe havo/vwo-brugklas of voor het recent ingevoerde Fast Lane vwo+.

Fast Lane vwo+ biedt intelligente leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere onderwijsprogramma een aantrekkelijke leerroute. Vwo-leerlingen die van een uitdaging houden, hebben de keuze uit drie extra vakken: klassieke talen (deze route leidt naar het gymnasiumdiploma), natuurwetenschappen of Chinees. Leerlingen op deze afdeling kunnen in vwo 5 kiezen om in een of meerdere van deze vakken examen te doen. Als een leerling zijn vwo-diploma in vijf jaar wil halen, doet hij leerjaar 2 en 3 in één jaar.

De doorstroomcijfers liggen in alle leerjaren boven het landelijk gemiddelde, onder andere door de zomerschool. Op het centraal examen scoren de leerlingen van het Zwijsen College boven het landelijk gemiddelde.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)