Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Debt service coverage ratio

Om te kunnen beoordelen in hoeverre de vereniging in staat is te voldoen aan rente- en aflossingsverplichtingen op de aangegane lening heeft de BNG bank de debt service coverage ratio (DSCR) geïntroduceerd. Deze betreft de verhouding tussen het resultaat exclusief rentelasten, belasting en afschrijvingslasten, en het totaal aan rente en aflossingen. De BNG bank hanteert voor de DSCR een minimumwaarde van 1,2. Het verschil tussen de DSCR-backward en de DSCR-forward betreft de aflossingen waarmee wordt gerekend. Bij de DSCR-backward wordt rekening gehouden met de aflossing in het huidige boekjaar, terwijl bij de DSCR-forward rekening wordt gehouden met de aflossing in het komende boekjaar.

  

DCSR-Backward (2015)                            DSCR-Forward (2016)

Grafiek 13: Debt service coverage ratio

Doordat er in 2015 relatief weinig rente is betaald en er nog sprake was van een beperkte aflossingsverplichting, ligt de DSCR-backward in 2015 op een waarde van 38. De DSCR-forward komt uit op 15 in verband met de hogere aflossingen in 2016. Hiermee wordt voldaan aan de gestelde minimumeis. In verband met de schaalbaarheid is de DSCR in onderstaande grafiek gemaximeerd op een waarde van 20.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)