Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

ICT in de bedrijfsvoering

Eind 2013 zijn 2College, De Nieuwste School, het Rodenborch-College en het OMO-bureau, gestart met het project Red Brick. Dit project omvat het gezamenlijk opzetten en beheren van de ICT-infrastructuur in een extern datacenter. Uitgangspunten hierbij zijn onder andere flexibiliteit, innovatie en kostenbesparing. Het jaar 2014 stond in het teken van de technische inrichting en technische uitdagingen; 2015 stond in het teken van het operationeel maken van de OMO Cloud (voorheen Red Brick) en het aanhaken van overige OMO-scholen.

Van Maerlantlyceum in Eindhoven, Zwijsen College Veghel en Bossche Vakschool hebben in 2015 besloten deel te nemen aan de OMO Cloud. Centraal staat het structureren en professionaliseren van de beheerorganisatie op het bureau ten behoeve van de OMO Cloud. De speerpunten van deze professionaliseringslag zijn kennisdeling, borging van opgedane kennis, procesmatig werken, verhoging van klanttevredenheid en communicatie.

In 2016 zal, meer dan in voorgaande jaren, mede door de aanscherping van de wet Bescherming Persoonsgegevens met de meldplicht datalekken, de focus liggen op het omgaan met persoonsgevoelige gegevens.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)