Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Huisvesting

Schoolgebouwen nemen een steeds prominentere plek in op de maatschappelijke vastgoedagenda. Allerlei ontwikkelingen en initiatieven hebben hun invloed en weerslag op het gebruik en de kwaliteit van onze schoolgebouwen. Enkele voorbeelden: BENG (Bijna-Energie-Neutrale-Gebouwen), Kwaliteitskader VO, Afwegingskader Onderwijslokaal, krimp, hergebruik van bestaand vastgoed tenzij…, SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). Redenen om de huisvesting toekomstgericht te benaderen.

Basis voor deze focus op de toekomst is het in kaart brengen van de vraag en het spiegelen op het aanbod. Voor huisvesting vertaalt zich dat beleidsmatig in het formuleren van de gewenste kwaliteit ambitie en het in detail in kaart krijgen van het beschikbare vastgoed. Binnen de vereniging hebben deze thema’s een plek in de Richtlijn Kwaliteit Onderwijshuisvesting (inclusief duurzaamheid) en de vastgoedregistratie.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)