Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Duurzaamheid

Een nieuw schoolgebouw betrekken is altijd een feestelijke aangelegenheid, waaraan een intensief proces is voorafgegaan. Een nieuw schoolgebouw is er echter niet alleen voor de huidige generatie gebruikers, maar ook voor de toekomstige gebruikers. Een nieuw schoolgebouw dient daarom duurzaam te zijn in het gebruik. Thema’s als energie, gezondheid en toekomstwaarde spelen een belangrijke rol in de uitwerking van het ontwerp en de realisatie van het gebouw.

Duurzaamheid is een van de onderwerpen van de Richtlijn Kwaliteit Onderwijshuisvesting van OMO en wordt als zodanig integraal meegenomen in alle projecten. Om de energiebehoefte van een gebouw zoveel mogelijk te beperken kiest de vereniging voor een steeds hogere isolatiewaarde van gevel, vloer en dak. Daarnaast wordt de resterende energiebehoefte bij voorkeur ter plekke duurzaam opgewekt door middel van WKO (Warmte Koude opslag in de bodem) of zonnecellen. In renovatieprojecten ligt de nadruk op het realiseren van een frisse, gezonde en toekomstbestendige leeromgeving binnen het bestaande gebouw. Deze projecten zijn door het hergebruik van ruimte, gebouwconstructie en materialen al te duiden als duurzaam.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)