Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 7 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Voorwoord

De vereniging heeft op veel fronten een goed jaar achter de rug. Wanneer we de resultaten vergelijken met de landelijke resultaten in de benchmark mogen we meer dan tevreden zijn.

Huisvesting

Schoolgebouwen nemen een steeds prominentere plek in op de maatschappelijke vastgoedagenda. Allerlei ontwikkelingen en initiatieven hebben hun invloed en weerslag op het gebruik en de kwaliteit van onze schoolgebouwen.

Richtlijn Kwaliteit Onderwijshuisvesting (RKO)

Maatschappelijk vastgoed in het algemeen en schoolgebouwen in het bijzonder worden voor een langdurige periode neergezet. Dit vraagt om goede, solide huisvesting die voldoet aan wet- en regelgeving.

Duurzaamheid

Een nieuw schoolgebouw betrekken is altijd een feestelijke aangelegenheid, waaraan een intensief proces is voorafgegaan. Een nieuw schoolgebouw is er echter niet alleen voor de huidige generatie gebruikers, maar ook voor de toekomstige gebruikers.

Asbestsanering

In juli 2012 is het uitvoeren van een asbestinventarisatie bij schoolgebouwen ouder dan 1994 verplicht gesteld. OMO heeft hierin proactief haar rol genomen. In 2013 is het asbest in de categorie ‘meest urgent’ bij alle scholen verwijderd.

Vastgoedregistratie

In 2010 is ingezet op de professionalisering van het vastgoedbeheer. Om het vastgoed van de vereniging op een uniforme en juiste manier te registreren, is het vastgoedregistratiesysteem Planon aangeschaft.

Huisvestingsplannen

In 2015 zijn in veel huisvestingsdossiers stappen gezet. Nieuwe huisvestingsinitiatieven zijn ontstaan, eerste palen zijn geslagen, hoogste punten gevierd en lintjes doorgeknipt bij de opening.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)